• Skanderborg

  Den ideelle placering tæt på det pulserende byliv i Aarhus og de naturskønne landskaber, der omringer Skanderborg, gør byen til en af Østjyllands mest attraktive steder at bosætte sig.


  Med let adgang til togforbindelser og den jyske motorvej er det uden besvær at komme til og fra, men i sig selv har Skanderborg også meget at byde på. Et væld af forskellige indkøbsmuligheder, restauranter og kulturtilbud tilfredsstiller kulturbrugeren og med både søer, skove og bakkelandskaber er noget af Danmarks smukkeste natur placeret lige rundt om hjørnet, som giver gode muligheder for en udendørs og aktiv fritid.

Ved interesse i køb eller leje kontakt:

Ovenvande Skanderborg ApS
51418415 / niels@ovenvandeskanderborg.dk

 • Afstande

  Netto:
  50 m
  Bloms shoppingcenter:
  500 m
  Centrum/gågade:
  200 m
  Togstationen:
  1,5 km
 • Transport

  Aarhus
  Bil:
  21 km (15 min.)
  Tog:
  12 min.
  Horsens
  Bil:
  28 km (25 min.)
  Tog:
  15 min.
 • Tæt på

  Bådklubben Søsporten:

  0 m

  Morten Børup Skolen:
  500 m
  Kulturhuset:
  750 m
  Byparken:
  750 m
  Togstationen:
  1,5 km
  Slotskirken:
  500 m
  Dyrehaven:
  300 m
  Søbadet i Dyrehaven:
  1,2 km
  Skov & natur (luftlinje):
  300 m
  Museum Skanderborg:
  1500 m
 • Skanderborgs historie

  Navnet Skanderborg kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Selve byen er vokset i ly af det prægtige slot, Skanderborg Slot, som også opførtes i den periode. Desværre blev slottet solgt til nedbrydning i 1767, men selve Slotskirken fik lov at blive. Et af slottets runde hjørnetårne har siden fungeret som kirketårn, og det tårn pryder i dag udsigten fra Ovenvande lejlighederne.

  Skanderborg er desuden en gammel stationsby, der udgør et trafikalt knudepunkt ved at have togforbindelser til blandt andet både Aarhus, Horsens og Silkeborg. Mange af byens borgere er tilflyttere fra Aarhus, og Skanderborg har derfor stor tilknytning til Aarhus, der ligger ca. 20 km nordøst for Skanderborg. Byen ligger i Region Midtjylland i et naturskønt område med let adgang til både søer og bakkelandskaber. Hvert år tiltrækker Skanderborg mange besøgende og specielt i starten af august med Skanderborg Festival, som også er kendt som Smukfest - Danmarks smukkeste Festival.

True